Заходи

Сторінка

Наказ про проведення тижня профорієнтаційної роботи

Відкрита виховна година з профорієнтації на тему: “Хочу – Можу – Треба”.

18 січня у 9 класі було проведено відкриту виховну годину з профорієнтації на тему: “Хочу – Можу – Треба”. Діти отримали багато цікавої та корисної інформації , яка допоможе їм визначитися у виборі професії в майбутньому.

Тиждень профорієнтації у ліцеї

У 1 класі пройшла рольова гра-подорож “Цікавий світ професій”

Діти з радістю попрацювали на робочих місцях працівників школи, познайомились з особливостями професій кухаря, медичної сестри, прибиральниць та секретаря.

виховна година “Цікаві професії”

У 5 класі учні створювали та демонстрували свої презентації “Цікаві професії”, під час якої здобувачі освіти розширили свої знання щодо професій: історичні довідки та цікаві факти, важливість і значення кожної з них.

Виховна година у 7 класі “Обираєш професію – обираєш долю”.

Учні ознайомилися з різноманітністю існуючих професій, дізналися як обрати професію, пройшли тестування і виявили, до якого типу професій мають схильність, а які види діяльності їм не підходять.

До Тижня профорієнтації у 9 класі було проведено тренінг: “Моє майбутнє – в моїх руках”.

На заході учні намагалися розібратися зі специфікою деяких цікавих і нових для них професій. Грали в ігри, під час яких шукали, як позитивні, так і негативні сторони вибраних професій. У вправі “День з життя” їм довелося зануритися у світ професії та відповідально зробити висновки.

Виховний захід у 3 класі на тему “Поговоримо про професії”.

Відеофрагмент виховного заходу

Учні 4 класу знайомилися з професією будівельника у грі-квесті “Моя майбутня професія”.

Відеопрезентація учня 4 класу “Моя майбутня професія “Кухар”

У 2 класі пройшов урок – презентація “Цікавий світ професій. Ким я хочу бути”.

Діти розширили знання про найпотрібніші професії. А практичні завдання допомогли поглибити знайомство з різними професіями.

Тренінг у 6 класі “Усі професії важливі, обирай свою!”

У ході тренінгу учні класу в цікавій формі знайомилися з сучасними професіями; заповнювали аркуш-бланк у конкурсі “Алфавіт професій”; виявили свої творчі здобності у конкурсах “Шифр” та “Чий інструмент”, вміло оцінювали переваги та недоліки професій. В класі панувала атмосфера творчості, співпраці та радості.

У 10 класі пройшов флешмоб “Світ професій”.

Десятикласники ознайомилися з типами професій, презентували свою майбутню професію та пройшли анкетування “Мої професійні інтереси”

Відеопрезентація

З метою зацікавлення розвитком тваринництва, діти відвідали страусину та конеферму. Учні були у захваті від професії тваринника.

“Як на нашій, на пекарні”

Діти познайомилися з професією пекаря і самі пройшли всі етапи випікання тістечок.